Nieuws

15 maart 2021

Digitale netwerkbijeenkomsten mei 2021

In plaats van de 14 netwerkbijeenkomsten in wijk, buurt of dorp in maart 2021, organiseren we in mei 2021 drie netwerkbijeenkomsten met als thema: 

preventief handelen bij frequent ziekteverzuim en afwezigheid leerlingen om thuiszitten te voorkomen. 

 


Digitale netwerkbijeenkomsten mei 2021
* Waarom in mei en waarom in drie netwerken i.p.v. onze 14 netwerkbijeenkomsten in wijk, buurt of dorp?

Bij de voorbereidingen bleek de organisatie rond dit thema veel tijd te kosten. Ook hadden we  gehoopt dat deze bijeenkomsten weer 'live' op een mooie locatie zouden plaatsvinden. Maar helaas............ COVID-19 zorgt er nog steeds voor dat we gebruik moeten blijven maken van digitale bijeenkomsten.

Daarnaast realiseerden we ons dat de scholen net zijn overgeschakeld van onderwijs op afstand naar het fysieke onderwijs met diverse beperkingen. Dit vraagt van scholen de komende weken wederom veel tijd en energie.

 

* De netwerkbijeenkomsten mei 2021 vinden plaats via Microsoft Teams.

  • Dinsdag 11 mei 2021 voor Delft en Midden-Delfland van 09.30 uur tot 11.00 uur.
  • Dinsdag 18 mei 2021 voor Lansingerland van 09.30 uur tot 11.00 uur.
  • Donderdag 20 mei 2021 voor Pijnacker- Nootdorp van 09.30 uur tot 11.00 uur.

 

* Webinar: schoolverzuim melden in het basisonderwijs

Om alvast 'in het thema' te komen........hebben we een link geplaatst van de webinar 'Schoolverzuim melden in het basisonderwijs', georganiseerd door OC&W en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De webinar bekijken is gratis. Er hoeft niets geinstalleerd te worden. 

 

https://duo.nl/webinar/schoolverzuim-melden-in-het-basisonderwijs.jsp 

 

In deze webinar wordt uitgelegd hoe een school digitaal verzuim meldt in DUO, welke verzuimsoorten er gemeld moeten worden, wat de wettelijke kaders voor schoolverzuim zijn en hoe het zit met de uitzonderingen. Maar ook hoe scholen de verzuimmelding precies moeten doorgeven, wat de leerplichtambtenaar vervolgens doet met de verzuimmelding en hoe scholen en leerplicht er samen voor kunnen zorgen dat de leerling weer zo snel mogelijk in de schoolbanken terechtkomt.