Wat is Basisondersteuning?

Basisondersteuning is de ondersteuning die op alle scholen binnen ons samenwerkingsverband beschikbaar is voor onze leerlingen.
Alle basisscholen binnen PPO Delflanden bieden leerlingen goede ondersteuning. Er zijn twee vormen van ondersteuning: basisondersteuning en extra ondersteuning. Hieronder wordt uitgelegd wat de basisondersteuning binnen PPO Delflanden inhoud.

 

Basisondersteuning is een afspraak waarin minimale ondersteuning wordt omschreven.  De basisondersteuning geldt voor alle scholen binnen PPO Delflanden. Iedere school moet bijvoorbeeld leerlingen met dyslexie, hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met lichte gedragsproblemen goed begeleiden. Ook preventieve ondersteuning valt onder de basisondersteuning. In ons Koersplan hebben we in hoofdstuk 3 paragraaf 3 onze afspraken rond basisondersteuning op een rijtje gezet. 

 

Preventieve ondersteuning

Elke school kan binnen ons samenwerkingsverband een aanvraag doen voor preventieve ondersteuning bij bureau PPO Delflanden. Het is een laagdrempelige start binnen de basisondersteuning. Een preventief ondersteuner van bureau PPO Delflanden komt een aantal keer op de school. De preventief ondersteuner adviseert naar aanleiding van een vraag rondom een leerling. Heeft u vragen over preventieve ondersteuning? Neem dan contact op met de leerkracht of IB-er.

 

Aanvullende informatie basisondersteuning >