Samenwerkingsverband PPO Delflanden

Algemeen

Sinds 1 augustus 2014 is de wet passend onderwijs ingegaan. De bedoeling van passend onderwijs is dat er voor iedere leerling een zo passende mogelijke plek in het onderwijs is, graag dicht bij huis als dan kan. Hier kan de leerling onderwijs volgen op eigen niveau en, als dat nodig is, de juiste ondersteuning krijgen.
Om dit voor elkaar te krijgen zijn er in Nederland  75 regionale netwerken van primaire scholen gestart waarin speciale en reguliere scholen samenwerken: de samenwerkingsverbanden passend primair onderwijs. Een van deze samenwerkingsverband is PPO Delflanden.

 

PPO Delflanden

PPO Delflanden is een samenwerkingsverband van 23 schoolbesturen voor primair onderwijs met ruim 80 scholen in 4 gemeenten:  Delft, Lansingerland, Pijnacker - Nootdorp en Midden-Delfland (Den Hoorn en Schipluiden) .

PPO Delflanden biedt kinderen een zo passend mogelijke plek op een passende school. Wij zorgen dat kinderen de ondersteuning krijgen die nodig is. De scholen binnen PPO Delflanden worden ondersteund door medewerkers van bureau PPO Delflanden.

 

 

Meer weten over bureau PPO en de medewerkers? Of bekijk de infographic "Wat is een samenwerkingsverband"?